Primăria Frecăței își propune ca seniorii cu vârsta de peste 60 de ani, din comunitate, să participe la ateliere de digitalizare în urma cărora să acumuleze cunoștințe despre utilizarea telefonului mobil (smartphone), comunicarea online, rețelele de socializare și alte aplicații utilizate în viața de zi cu zi.
Atelierele se vor desfășura în cadrul proiectului pilot “Conectăm Generații în lumea digitală”, un demers inițiat și susținut de Fundația Vodafone prin programul Hi Digital și derulat de Fundația Regală Fundația Regală Margareta a României.
Activitățile se vor derula la căminele culturale din Cataloi, Frecăței, Telița și Poșta, începând din această lună. În prezent, seniorii care doresc să se familiarizeze cu lumea digitală se pot înscrie la ateliere.
„Prin intermediul acestor ateliere ne propunem ca seniorii din comunitatea noastră, cu vârsta de peste 60 de ani, să acumuleze cunoștințe despre utilizarea telefonului mobil (smartphone), comunicarea online, rețelele de socializare și alte aplicații utilizate în viața de zi cu zi. Vor fi 4-5 instructori care vor discuta cu fiecare bătrân în parte”, ne-a declarat Marian Naiman, primarul comunei Frecăței.
În cadrul atelierelor de digitalizare se vor aborda tematici precum: utilizarea telefonului mobil de tip smartphone, comunicare online – utilizarea aplicației WhatsApp, comunicare online – distribuirea informațiilor și a fișierelor,divertisment online – accesarea și partajarea conținutului online de divertisment, rețele de socializare – utilizarea aplicației Facebook, tranzacții online, aplicații folosite în viața de zi cu zi și Ce ne rezervă viitorul – inteligența artificială.